“Оперски фрижидер” одушевио малишане у Дјечијем позоришту РС: Фантастично путовање кроз музику

И.Б.
“Оперски фрижидер” одушевио малишане у Дјечијем позоришту РС: Фантастично путовање кроз музику

БАЊАЛУКА - Представе “Оперски фрижидер” позоришта “Антонио Панзуто” из Падове и комад “Питам се, питам, колико сам битан”, Театра за дјецу и младе из Скопља одигране су у Дјечијем позоришту Републике Српске, у оквиру 20. Међународног фестивала позоришта за дјецу.

Малишани су у сриједу уживали у поменутим представама, а у пратећем програму истог дана промовисана је књига “Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру” Берислава Благојевића.

Комад “Оперски фрижидер” одигран је и јуче у два термина, а најмлађа публика је уживала у фантастичном путовању кроз музику коју им је приредио театар из Италије.

Малишани су задивљено посматрали човјека који сједи у својој кухињи и пати од несанице док изненада музика почиње да излази из флаше. Тада се појављују мали скривени плесачи, пјевачи и цијели оркестар који се појављује у фрижидеру, који се претвара у оперско позориште.

Извођењу представе “Оперски фрижидер” у сриједу присуствовао је и Амбасадор Италије Марко ди Руца.

Из Дјечијег позоришта РС истакли су да је ово била прилика да италијански дипломата поздрави сународнике и да им подршку за долазак у Српску, те да са директорицом Дјечијег позоришта РС Љиљаном Лабовић Маринковић разговара о раду националног театра за дјецу.

Амбасадор је обишао и Музеј позоришних лутака при Дјечијем позоришту и не скривајући задовољство виђеним комплиментирао Бањалуци и Српској у институционалној организованости у раду за дјецу.

На фестивалу ће у петак у 11 часова бити изведена представа “Лептир” позоришта “Бродјачаја Собачка” из Санкт Петербурга, те комад “Витез Божићне звијезде” позоришта “ Лалка” из Варшаве која је заказана за 16 и 19 часова. Фестивал ће бити затворен сутра свечаном додјелом награда и изведбом комада “Четири прасета” Позориштанца “Пуж” из Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана