“Operski frižider” oduševio mališane u Dječijem pozorištu RS: Fantastično putovanje kroz muziku

I.B.
“Operski frižider” oduševio mališane u Dječijem pozorištu RS: Fantastično putovanje kroz muziku

BANjALUKA - Predstave “Operski frižider” pozorišta “Antonio Panzuto” iz Padove i komad “Pitam se, pitam, koliko sam bitan”, Teatra za djecu i mlade iz Skoplja odigrane su u Dječijem pozorištu Republike Srpske, u okviru 20. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu.

Mališani su u srijedu uživali u pomenutim predstavama, a u pratećem programu istog dana promovisana je knjiga “Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru” Berislava Blagojevića.

Komad “Operski frižider” odigran je i juče u dva termina, a najmlađa publika je uživala u fantastičnom putovanju kroz muziku koju im je priredio teatar iz Italije.

Mališani su zadivljeno posmatrali čovjeka koji sjedi u svojoj kuhinji i pati od nesanice dok iznenada muzika počinje da izlazi iz flaše. Tada se pojavljuju mali skriveni plesači, pjevači i cijeli orkestar koji se pojavljuje u frižideru, koji se pretvara u opersko pozorište.

Izvođenju predstave “Operski frižider” u srijedu prisustvovao je i Ambasador Italije Marko di Ruca.

Iz Dječijeg pozorišta RS istakli su da je ovo bila prilika da italijanski diplomata pozdravi sunarodnike i da im podršku za dolazak u Srpsku, te da sa direktoricom Dječijeg pozorišta RS Ljiljanom Labović Marinković razgovara o radu nacionalnog teatra za djecu.

Ambasador je obišao i Muzej pozorišnih lutaka pri Dječijem pozorištu i ne skrivajući zadovoljstvo viđenim komplimentirao Banjaluci i Srpskoj u institucionalnoj organizovanosti u radu za djecu.

Na festivalu će u petak u 11 časova biti izvedena predstava “Leptir” pozorišta “Brodjačaja Sobačka” iz Sankt Peterburga, te komad “Vitez Božićne zvijezde” pozorišta “ Lalka” iz Varšave koja je zakazana za 16 i 19 časova. Festival će biti zatvoren sutra svečanom dodjelom nagrada i izvedbom komada “Četiri praseta” Pozorištanca “Puž” iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana