Одиграна представа “Ко је овде идиот”

Срна
Одиграна представа “Ко је овде идиот”

Мркоњић Град - Глумци “Југоарт” театра из Београда Милан Калинић и Срђан Ивановић одиграли су у Мркоњић Граду представу “Ко је овде идиот”, у оквиру манифестације “Дани позоришта”.

Калинић је рекао да је ријеч о комедији апсурда која је настала по тексту Музе Павлове.

“Представа указује на бирократске проблеме у којима се свако од нас барем некад нашао. Текст је написан почетком 20. века, али је Муза Павлова била авангардни писац за своје време, тако да је вероватно и због тога текст стално актуелан”, рекао је новинарима Калинић након синоћне представе.

Он је други пут гост у Мркоњић Граду, за који каже да има изузетну позоришну публику.

“Уживали смо у игрању, а мислим да се то осетило и у размени енергије између нас и публике. Вечерас је била посебна атмосфера, посебно смо били расположени и публика и ми”, навео је Калинић.

Ивановић је нагласио да Мркоњић Град има праву позоришну публику, те да се радује поновном доласку.

У такмичарском дијелу Фестивала, осим ове, биће одигране и представе “Мало благо” Градског позоришта “Јазавац” из Бањалуке, “Породичне приче” Независне продукције Бањалука/Београд и “Кривица” колашинског “Корифеј” театра.

Дани позоришта, који се у Мркоњић Граду одржавају 11. пут, почели су у недјељу, 4. августа, премијером представе “Класни непријатељ” мркоњићког Градског позоришта.

Посљедњег фестивалског дана, у петак, 9. августа, у пратећем програму глумица Народног позоришта Републике Српске Раденка Шева одиграће представу “Прича која лута свијетом”, а Драмска група Медицинске школе из Добоја одиграће у част побједника представу “Нада”.

Представе се изводе у позоришној сали Културног центра “Петар Кочић”.

Организатор Фестивала је мркоњићко Градско позориште, а покровитељ општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана