Odigrana predstava “Ko je ovde idiot”

Srna
Odigrana predstava “Ko je ovde idiot”

Mrkonjić Grad - Glumci “Jugoart” teatra iz Beograda Milan Kalinić i Srđan Ivanović odigrali su u Mrkonjić Gradu predstavu “Ko je ovde idiot”, u okviru manifestacije “Dani pozorišta”.

Kalinić je rekao da je riječ o komediji apsurda koja je nastala po tekstu Muze Pavlove.

“Predstava ukazuje na birokratske probleme u kojima se svako od nas barem nekad našao. Tekst je napisan početkom 20. veka, ali je Muza Pavlova bila avangardni pisac za svoje vreme, tako da je verovatno i zbog toga tekst stalno aktuelan”, rekao je novinarima Kalinić nakon sinoćne predstave.

On je drugi put gost u Mrkonjić Gradu, za koji kaže da ima izuzetnu pozorišnu publiku.

“Uživali smo u igranju, a mislim da se to osetilo i u razmeni energije između nas i publike. Večeras je bila posebna atmosfera, posebno smo bili raspoloženi i publika i mi”, naveo je Kalinić.

Ivanović je naglasio da Mrkonjić Grad ima pravu pozorišnu publiku, te da se raduje ponovnom dolasku.

U takmičarskom dijelu Festivala, osim ove, biće odigrane i predstave “Malo blago” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke, “Porodične priče” Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd i “Krivica” kolašinskog “Korifej” teatra.

Dani pozorišta, koji se u Mrkonjić Gradu održavaju 11. put, počeli su u nedjelju, 4. avgusta, premijerom predstave “Klasni neprijatelj” mrkonjićkog Gradskog pozorišta.

Posljednjeg festivalskog dana, u petak, 9. avgusta, u pratećem programu glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa odigraće predstavu “Priča koja luta svijetom”, a Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja odigraće u čast pobjednika predstavu “Nada”.

Predstave se izvode u pozorišnoj sali Kulturnog centra “Petar Kočić”.

Organizator Festivala je mrkonjićko Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana