Нова представа Николе Коље Пејаковића на фестивалу “Кестенбург” у Бањалуци: “Цело тело ту ме боли” у београдском одијелу

Александра Глишић
Нова представа Николе Коље Пејаковића на фестивалу “Кестенбург” у Бањалуци: “Цело тело ту ме боли” у београдском одијелу

БАЊАЛУКА - Представа “Цело тело ту ме боли” по тексту и у режији Коље Пејаковића биће изведена 18. новембра у пратећем програму Интернационалног фестивала студентских позоришта “Кестенбург” у Бањалуци.    

Фестивал, који ће бити одржан од 16. до 20. новембра ове године, је и у знаку умјетничког рада вишеструко надареног ствараоца, глумца и редитеља Николе Коље Пејаковића.

Поред тога што ће заједно са Војином Ћетковићем и Недом Симић-Жерајић као члан жирија оцјењивати представе - овогодишње учеснице фестивала, бањалучка публика имаће прилику да погледа и оно што је најновије из Кољине умјетничке радионице.

Комад “Цело тело ту ме боли” прије неколико дана је премијерно изведен у Београду на сцени “Театра на брду”. У овој комедији, која је београдску публику освојила на пречац, играју Светлана  Бојковић, Радован Вујовић и Андријана Оливерић. 

Прича се бави савременим болестима друштва у комбинацији са свевременим проблемима што оставља снажан утисак на публику. У центру радње су однос мајке и сина те нагли преокрети у њиховом односу, од жестоких сукоба до присних односа у којима узимају примат мајчина малограђанштина и синовљева размаженост.

Глумац Андрија  Милошевић, оснивач “Театра на брду”, рекао је да позиви за гостовање ове представе већ стижу са свих страна, али да је београдска глумачка екипа са радошћу одлучила да прво извођење ван Србије поклони Бањалуци, Републици Српској и “Кестенбургу”.

- Пратећи у медијима све што је везано за “Кестенбург”, а и на основу утисака наше глумице и пријатељице Слободе Мићаловић, Коље Пејаковића и многих врсних глумаца који су били на “Кестенбургу”, схватили смо да је реч о високопрофесионалном фестивалу који је значајан не само за Републику Српску, регион, већ и за цели свет - истакао је Милошевић.

Директор фестивала “Кестенбург” Александар Пејаковић подвукао је значај присуства Николе Коље Пејаковића, који одувијек подржава Студентско позориште и његове активности.

- Срећни смо што је наш пријатељ Никола Коља Пејаковић радо пристао да буде дио “Кестенбурга”. То нашем фестивалу даје специфичну тежину, јер екипа окупљена око “Кестенбурга” има изузетно поштовање према Кољи Пејаковићу и као глумцу, као редитељу и музичару. Такође, ми пратимо захтјеве наше позоришне публике. А Светлана Бојковић је радо виђена глумица на позоришној сцени Бањалуке, као и Војин Ћетковић који је у жирију и представи “Ноћ богова”, која је оборила све рекорде гледаности у Бањалуци и Републици Српској - нагласио је Пејаковић.

Одлика фестивала “Кестенбург”, који се одржава под покровитељством предсједнице Републике Српске, није само да то буде смотра позоришних представа, већ и да учесницима који долазе из цијелог свијета презентује богатство и знаменитости Бањалуке и Српске.

Креативне идеје

Директор фестивала “Кестенбург” Александар Пејаковић каже да је намјера организатора “Кестенбурга” да приреди Бањалуци величанствен културни догађај. Организатори желе да младим људима омогуће да покажу своје креативне идеје, као и да виде позоришну продукцију њихових колега из Јужне Кореје, САД, Бугарске....

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана