Ноћ театра" 20. новембра широм БиХ: Градови славе позориште

Агенције
Ноћ театра" 20. новембра широм БиХ: Градови славе позориште

БАЊАЛУКА - Европска манифестација "Ноћ театра - Ноћ театра БиХ" у суботу ће би-ти одржана у градовима широм БиХ, а театри који учествују у обиљежавању изве-шће неке од својих најгледанијих представа.

Установа која организује "Ноћ театра" за БиХ је Босанско народно позориште Зеница.  Програм "Ноћи театра" примарно обухвата позоришне представе и изведбе, а може садржавати и све остале облике сценских и музичко-сценских умјетност, навела је координаторка манифестације Ноћ театра БиХ Мерима Хандановић, приликом посјете Народном позоришту Републике Српске.

- Концепт "Ноћи театра" је да окупи све позоришне установе, јавна и аматерска позоришта, домове културе, културно-спортске центре, академије, те да се кроз разне сегменте културе прослави театарска умјетност - рекла је Хандановићева.

Извршни продуцент манифестације Денис Крџалић истакао да ће овогодишња смотра бити одржана у 16 градова, и то у Бањалуци, Зеници, Мостару, Сарајеву, Живиницама, Какњу, Травнику, Тузли, Брчком, Мркоњић Граду, Бугојну, Завидовићима, Лакташима, Коњицу, Сребренику и Горњем Вакуфу. Из наведених градова су се пријавила чак 24 учесника са 38 програмских активности.

У Народном позоришту РС, ова манифестација биће обиљежена извођењем представе "Странци у ноћи", која ће бити одиграна у суботу у 20 часова.

- Осим представе, публика ће имати прилику да посјети неке просторе у позоришту, које раније нису могли да виде, као што су шминкерица, простор са костимима и слично, што ће обогатити Ноћ театра - рекао је маркетинг менаџер Народног позоришта РС Марио Лукајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана