“Невид театар” и Удружење драмских уметника Србије: “Образовање кроз игру” у Бањалуци

Г.С.
“Невид театар” и Удружење драмских уметника Србије: “Образовање кроз игру” у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Образовни програм који организује “Невид театар” из Бањалуке у партнерству са Удружењем драмских уметника Србије у оквиру пројекта “Образовање кроз игру” биће одржан у концертној дворани Банског двора у петак и суботу.

- Првог дана програма са почетком у 17 часова биће одржано предавање на тему “Како и зашто дјеца уче кроз игру?”, а од 19.30 биће приказан анимирани позоришни бонтон за дјецу и одрасле у продукцији “Невид театра”, аутора и редитеља Марка Дукића, који потписује и илустрације, дизајн ликова, анимацију, музику, звучне ефекте и монтажу. Нараторка је Смиљана Маринковић - најавили су из “Невид театра”.

У оквиру програма првог дана биће промовисана и илустрована књига 15 бајки и басни за дјецу, те аудио-књига и верзија аудио-књиге за дјецу са потешкоћама у развоју.

Другог дана, са почетком у 19.45, биће реализовано јавно читање бајки и басни за дјецу ради промовисања ауторског драмског стваралаштва у региону и том приликом “Невид театар” ће угостити ауторе и ауторке из Београда, Сарајева, Требиња, Ниша, Витеза и Мостара, који ће имати прилику да јавно представе своје приче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана