“Nevid teatar” i Udruženje dramskih umetnika Srbije: “Obrazovanje kroz igru” u Banjaluci

G.S.
“Nevid teatar” i Udruženje dramskih umetnika Srbije: “Obrazovanje kroz igru” u Banjaluci

BANjALUKA - Obrazovni program koji organizuje “Nevid teatar” iz Banjaluke u partnerstvu sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije u okviru projekta “Obrazovanje kroz igru” biće održan u koncertnoj dvorani Banskog dvora u petak i subotu.

- Prvog dana programa sa početkom u 17 časova biće održano predavanje na temu “Kako i zašto djeca uče kroz igru?”, a od 19.30 biće prikazan animirani pozorišni bonton za djecu i odrasle u produkciji “Nevid teatra”, autora i reditelja Marka Dukića, koji potpisuje i ilustracije, dizajn likova, animaciju, muziku, zvučne efekte i montažu. Naratorka je Smiljana Marinković - najavili su iz “Nevid teatra”.

U okviru programa prvog dana biće promovisana i ilustrovana knjiga 15 bajki i basni za djecu, te audio-knjiga i verzija audio-knjige za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Drugog dana, sa početkom u 19.45, biće realizovano javno čitanje bajki i basni za djecu radi promovisanja autorskog dramskog stvaralaštva u regionu i tom prilikom “Nevid teatar” će ugostiti autore i autorke iz Beograda, Sarajeva, Trebinja, Niša, Viteza i Mostara, koji će imati priliku da javno predstave svoje priče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana