Наташа Иванчевић, глумица, за “Глас Српске”: Поштовање и жеља за учењем не излазе из моде

Илијана Божић
Наташа Иванчевић, глумица, за “Глас Српске”: Поштовање и жеља за учењем не излазе из моде

Од представа не треба очекивати да вас забаве или дају одговоре. Ако послије одигране представе из позоришта изађете замишљени, забринути, са пар отворених питања, добро је! Напредујемо и ви и ми.

Казала је то у разговору за “Глас Српске” глумица Наташа Иванчевић, говорећи о представи “Скупштина”, која је у уторак премијерно изведена на вечерњој сцени Градског позоришта “Јазавац”. Осим у позоришту гледамо је и у серији “Хотел Балкан”, а искуства са снимања серије и нешто више о “Скупштини” подијелила је с нама током разговора.

- Наша “Скупштина”, наша представа, неће само забавити публику - додала је Иванчевићева.

ГЛАС: Глумите Жану у представи “Скупштина”. Какав је лик који тумачите? Колико је важно саживјети се са ликом?

ИВАНЧЕВИЋ: Жана, улога мајке коју играм у представи “Скупштина”, је амбициозна жена, која се бори за своју породицу, не мислећи о посљедицама те борбе. Било ми је занимљиво градити овај лик средствима која раније и нисам користила. Просто сам се играла са темом - амбиција.

ГЛАС: Представа “Скупштина” поставља питање како у оваквом свијету васпитавати дјецу, а да она буду одговорни и часни људи? Како бисте Ви одговорили на ово питање?

ИВАНЧЕВИЋ: Васпитавање дјеце у данашње вријеме и није најлакши посао. Не знам да ли постоји неки рецепт за васпитање, али, мислим да оно чему су нас учили наши родитељи никада не излази из моде. Поштовање, радне навике, жеља за учењем, способност да се одвоји добро од лошег. Све су то ствари на којима и данас почива нормално друштво. Важно је дјеци предочити шта су то праве вриједности, а шта шунд и кич.

ГЛАС: Гледамо Вас и у серији “Хотел Балкан” као рецепционерку Драгу. Како је протекло снимање, да ли сте задовољни?

ИВАНЧЕВИЋ: “Хотел Балкан” смо почели снимати прије тачно годину дана. Било је занимљиво искуство радити са колегама са којима свакодневно играм у позоришту, али посебно искуство је био рад са колегама из региона. Занимљиво је откриће да ми глумци међусобно фантастично функционишемо, без обзира на то одакле долазимо, јер имамо исти циљ и за њега радимо. Подсјетила сам се да је глума племенита умјетност, између осталог и зато јер захтијева вјештину звану слушање! Предивно ми је било играти са мојим драгим колегом Бором Ненићем, мојим Драгим. Први пут играмо заједно и одлучили смо да се, сценски, више не раздвајамо. Једва чекамо наставак снимања серије “Хотел Балкан”.

ГЛАС: Како је на Вас утицала ситуација са пандемијом вируса корона? Како је утицала на рад у позоришту?

ИВАНЧЕВИЋ: Пандемија нас, на срећу, није потпуно зауставила. Било је привремених прекида у раду на представама и снимањима, али успјели смо да остваримо планирано. Ипак, болест је озбиљна. Нажалост, борбу с овом болешћу изгубило је неколико наших колега, наших најбољих глумаца. Њихов одлазак оставља огромну празнину у нашем глумачком свијету.

ГЛАС: Какви су Ваши планови за наредни период, да ли ће Вас публика гледати у неким новим пројектима?

ИВАНЧЕВИЋ: Постоји пар пројеката који су у плану. Ипак, мој најважнији план је да будем здрава. И жива!

Продукција

ГЛАС: У посљедње вријеме, како у Бањалуци тако и у региону, снима се доста серија. Сматрате ли да ће то обогатити културно-умјетничку сцену и побољшати ситуацију на том пољу?

ИВАНЧЕВИЋ: У посљедње вријеме се нешто више снима у Бањалуци. Радујем се сваком новом пројекту и навијачки сам расположена према колегама, које раде и снимају. Сматрам да је то само добар почетак и да ће таквих пројеката у будућности бити више. Публика воли да гледа на ТВ или у биоскопу “своје глумце”, које, већ сутрадан може видјети уживо у неком од наших позоришта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана