Nataša Ivančević, glumica, za “Glas Srpske”: Poštovanje i želja za učenjem ne izlaze iz mode

Ilijana Božić
Nataša Ivančević, glumica, za “Glas Srpske”: Poštovanje i želja za učenjem ne izlaze iz mode

Od predstava ne treba očekivati da vas zabave ili daju odgovore. Ako poslije odigrane predstave iz pozorišta izađete zamišljeni, zabrinuti, sa par otvorenih pitanja, dobro je! Napredujemo i vi i mi.

Kazala je to u razgovoru za “Glas Srpske” glumica Nataša Ivančević, govoreći o predstavi “Skupština”, koja je u utorak premijerno izvedena na večernjoj sceni Gradskog pozorišta “Jazavac”. Osim u pozorištu gledamo je i u seriji “Hotel Balkan”, a iskustva sa snimanja serije i nešto više o “Skupštini” podijelila je s nama tokom razgovora.

- Naša “Skupština”, naša predstava, neće samo zabaviti publiku - dodala je Ivančevićeva.

GLAS: Glumite Žanu u predstavi “Skupština”. Kakav je lik koji tumačite? Koliko je važno saživjeti se sa likom?

IVANČEVIĆ: Žana, uloga majke koju igram u predstavi “Skupština”, je ambiciozna žena, koja se bori za svoju porodicu, ne misleći o posljedicama te borbe. Bilo mi je zanimljivo graditi ovaj lik sredstvima koja ranije i nisam koristila. Prosto sam se igrala sa temom - ambicija.

GLAS: Predstava “Skupština” postavlja pitanje kako u ovakvom svijetu vaspitavati djecu, a da ona budu odgovorni i časni ljudi? Kako biste Vi odgovorili na ovo pitanje?

IVANČEVIĆ: Vaspitavanje djece u današnje vrijeme i nije najlakši posao. Ne znam da li postoji neki recept za vaspitanje, ali, mislim da ono čemu su nas učili naši roditelji nikada ne izlazi iz mode. Poštovanje, radne navike, želja za učenjem, sposobnost da se odvoji dobro od lošeg. Sve su to stvari na kojima i danas počiva normalno društvo. Važno je djeci predočiti šta su to prave vrijednosti, a šta šund i kič.

GLAS: Gledamo Vas i u seriji “Hotel Balkan” kao recepcionerku Dragu. Kako je proteklo snimanje, da li ste zadovoljni?

IVANČEVIĆ: “Hotel Balkan” smo počeli snimati prije tačno godinu dana. Bilo je zanimljivo iskustvo raditi sa kolegama sa kojima svakodnevno igram u pozorištu, ali posebno iskustvo je bio rad sa kolegama iz regiona. Zanimljivo je otkriće da mi glumci međusobno fantastično funkcionišemo, bez obzira na to odakle dolazimo, jer imamo isti cilj i za njega radimo. Podsjetila sam se da je gluma plemenita umjetnost, između ostalog i zato jer zahtijeva vještinu zvanu slušanje! Predivno mi je bilo igrati sa mojim dragim kolegom Borom Nenićem, mojim Dragim. Prvi put igramo zajedno i odlučili smo da se, scenski, više ne razdvajamo. Jedva čekamo nastavak snimanja serije “Hotel Balkan”.

GLAS: Kako je na Vas uticala situacija sa pandemijom virusa korona? Kako je uticala na rad u pozorištu?

IVANČEVIĆ: Pandemija nas, na sreću, nije potpuno zaustavila. Bilo je privremenih prekida u radu na predstavama i snimanjima, ali uspjeli smo da ostvarimo planirano. Ipak, bolest je ozbiljna. Nažalost, borbu s ovom bolešću izgubilo je nekoliko naših kolega, naših najboljih glumaca. Njihov odlazak ostavlja ogromnu prazninu u našem glumačkom svijetu.

GLAS: Kakvi su Vaši planovi za naredni period, da li će Vas publika gledati u nekim novim projektima?

IVANČEVIĆ: Postoji par projekata koji su u planu. Ipak, moj najvažniji plan je da budem zdrava. I živa!

Produkcija

GLAS: U posljednje vrijeme, kako u Banjaluci tako i u regionu, snima se dosta serija. Smatrate li da će to obogatiti kulturno-umjetničku scenu i poboljšati situaciju na tom polju?

IVANČEVIĆ: U posljednje vrijeme se nešto više snima u Banjaluci. Radujem se svakom novom projektu i navijački sam raspoložena prema kolegama, koje rade i snimaju. Smatram da je to samo dobar početak i da će takvih projekata u budućnosti biti više. Publika voli da gleda na TV ili u bioskopu “svoje glumce”, koje, već sutradan može vidjeti uživo u nekom od naših pozorišta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana