Наставак емитовања представа НПРС и ДПРС: “Стаза дивљачи” и “Ивица и Марица” онлајн

М. М.
Наставак емитовања представа НПРС и ДПРС: “Стаза дивљачи” и “Ивица и Марица” онлајн

БАЊАЛУКА - Након прекида играња представа уживо пред публиком због ванредне ситуације проузроковане ширењем вируса корона, Народно позориште Републике Српске наставило је с онлајн приказивањем својих представа.

Публика је на званичном “Јутјуб” каналу овог театра до сада имала прилику да погледа представе “Радничка хроника”, “Четрнаеста” и “Зоолошка прича”, а од понедјељка ја на њиховом каналу доступна и представа “Дивље месо” аутора Горана Стефановског, у режији Ларија Запије.

- Представе ће бити активне седам дана како би било омогућено свим заинтересованим да их погледају, након чега ће бити уклоњене - најавили су из Народног позоришта Републике Српске.

Представа “Дивље месо”, рађена по тексту Франца Ксавера Креца, а у режији Филипа Гринвалда биће емитована вечерас од 20 часова. Овај комад премијерно је игран у Народном позоришту Републике Српске 25. фебруара 2008. године. Трећа представа која ће од петка бити доступна на “Јутјуб” каналу позоришта је комад “Позоришне приче”, рађен по тексту Биљане Србљановић, а у режији Јовице Павића. Емитовање је, такође, од 20 часова.

Дјечије позориште Републике Српске ове седмице је такође наставило с емитовањем представа за најмлађу публику, те је тако у понедјељак емитована “Бајка о палчићу” у режији Живомира Јоковића.

- Бројност прегледа до сада емитованих представа потврђује да су малишани на овај начин уз своје позориште и да се намјера националног театра да буде уз своју публику показала корисном и сврсисходном - навели су из Дјечијег позоришта Републике Српске.

На “Јутјуб” каналу Дјечијег позоришта РС од вечерас, од 18 часова биће емитована “Ивица и Марица” аутора Дејана Алексића, у режији Драгослава Тодоровића, док ће у суботу у исто вријеме почети приказивање представе “Фолклорна магија” у режији Боња Лунгова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана