Nastavak emitovanja predstava NPRS i DPRS: “Staza divljači” i “Ivica i Marica” onlajn

M. M.
Nastavak emitovanja predstava NPRS i DPRS: “Staza divljači” i “Ivica i Marica” onlajn

BANjALUKA - Nakon prekida igranja predstava uživo pred publikom zbog vanredne situacije prouzrokovane širenjem virusa korona, Narodno pozorište Republike Srpske nastavilo je s onlajn prikazivanjem svojih predstava.

Publika je na zvaničnom “Jutjub” kanalu ovog teatra do sada imala priliku da pogleda predstave “Radnička hronika”, “Četrnaesta” i “Zoološka priča”, a od ponedjeljka ja na njihovom kanalu dostupna i predstava “Divlje meso” autora Gorana Stefanovskog, u režiji Larija Zapije.

- Predstave će biti aktivne sedam dana kako bi bilo omogućeno svim zainteresovanim da ih pogledaju, nakon čega će biti uklonjene - najavili su iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Predstava “Divlje meso”, rađena po tekstu Franca Ksavera Kreca, a u režiji Filipa Grinvalda biće emitovana večeras od 20 časova. Ovaj komad premijerno je igran u Narodnom pozorištu Republike Srpske 25. februara 2008. godine. Treća predstava koja će od petka biti dostupna na “Jutjub” kanalu pozorišta je komad “Pozorišne priče”, rađen po tekstu Biljane Srbljanović, a u režiji Jovice Pavića. Emitovanje je, takođe, od 20 časova.

Dječije pozorište Republike Srpske ove sedmice je takođe nastavilo s emitovanjem predstava za najmlađu publiku, te je tako u ponedjeljak emitovana “Bajka o palčiću” u režiji Živomira Jokovića.

- Brojnost pregleda do sada emitovanih predstava potvrđuje da su mališani na ovaj način uz svoje pozorište i da se namjera nacionalnog teatra da bude uz svoju publiku pokazala korisnom i svrsishodnom - naveli su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Na “Jutjub” kanalu Dječijeg pozorišta RS od večeras, od 18 časova biće emitovana “Ivica i Marica” autora Dejana Aleksića, u režiji Dragoslava Todorovića, dok će u subotu u isto vrijeme početi prikazivanje predstave “Folklorna magija” u režiji Bonja Lungova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana