Народно позориште Републике Српске добитник вриједног признања

Б.П.
Народно позориште Републике Српске добитник вриједног признања

БАЊАЛУКА-Народно позориште Републике Српске добитник је престижног признања „Печат Народног позоришта у Београду“.

У име националног театра, награду је данас на пригодној свечаности у Београду примила директорка Народног позоришта Републике Српске Дијана Грбић.

Према образложењу, признање је уручено поводом посебног доприноса Народног позоришта у Београду.

Грбићева је истаклa да je ово признање, које долази на јубиларну, 155. годишњицу Народног позоришта у Београду, круна успјешне сарадње између два театра.

-У протеклих годину дана, односно откако смо потписали протокол о међусобној сарадњи, настојали смо да додатно зближимо наше куће, не само декларативно, него, прије свега, сарадњом на развоју заједничких пројеката. Неке од њих смо већ успјешно реализовали, као што је изузетно запажена копродукција двије куће представа „Урнебесна трагедија“, која је побрала симпатије публике у оба града. Публици у Београду смо, надам се, приближили нашу Бањалуку, а Бањалука је, на задовољство публике, имала прилику да се упозна са плодом заједничког рада чланова оба ансамбла. И у времену пред нама настојаћемо да проведемо у дјело сваку тачку протокола о сарадњи, а на задовољство публике у Београду и у Бањалуци“- истакла је Грбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана