Narodno pozorište Republike Srpske dobitnik vrijednog priznanja

B.P.
Narodno pozorište Republike Srpske dobitnik vrijednog priznanja

BANjALUKA-Narodno pozorište Republike Srpske dobitnik je prestižnog priznanja „Pečat Narodnog pozorišta u Beogradu“.

U ime nacionalnog teatra, nagradu je danas na prigodnoj svečanosti u Beogradu primila direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić.

Prema obrazloženju, priznanje je uručeno povodom posebnog doprinosa Narodnog pozorišta u Beogradu.

Grbićeva je istakla da je ovo priznanje, koje dolazi na jubilarnu, 155. godišnjicu Narodnog pozorišta u Beogradu, kruna uspješne saradnje između dva teatra.

-U proteklih godinu dana, odnosno otkako smo potpisali protokol o međusobnoj saradnji, nastojali smo da dodatno zbližimo naše kuće, ne samo deklarativno, nego, prije svega, saradnjom na razvoju zajedničkih projekata. Neke od njih smo već uspješno realizovali, kao što je izuzetno zapažena koprodukcija dvije kuće predstava „Urnebesna tragedija“, koja je pobrala simpatije publike u oba grada. Publici u Beogradu smo, nadam se, približili našu Banjaluku, a Banjaluka je, na zadovoljstvo publike, imala priliku da se upozna sa plodom zajedničkog rada članova oba ansambla. I u vremenu pred nama nastojaćemo da provedemo u djelo svaku tačku protokola o saradnji, a na zadovoljstvo publike u Beogradu i u Banjaluci“- istakla je Grbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana