“Народни посланик” за почетак фестивала у Источном Сарајеву

Срна
“Народни посланик” за почетак фестивала у Источном Сарајеву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Међународни фестивал малих сцена и монодраме Републике Српске, 28. по реду, на којем ће бити одиграно пет позоришних представа и шест монодрама из Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ биће одржан од седмог до 11. децембра у Источном Новом Сарајеву.

Фестивал ће седмог децембра од 20 часова отворити представа “Народни посланик” рађена по тексту Бранислава Нушића, а у извођењу Никшићког позоришта.

Жири чине глумица Лидија Вукићевић, редитељ Витомир Митрић и театролог Зоран Тодоровић. И ове године биће додијељене награде за најбољу представу, најбољу монодраму, најбољег глумца и глумицу.

Монодрама “Милош Велики - књаз српски” коју игра Александар Дунић биће изведена 8. децембра од 13 часова, а истог дана од 18 сати публици ће се представити Градско позориште Чачак са монодрамом “Ненаписана писма” у којој игра Вања Милачић. Исто вече од 20 часова биће одиграна копродукцијска представа Градског позоришта Градишка и РРД Београд “Сцене из брачног живота” у режији Ане Томовић, у којој играју Тамара Крцуновић и Златан Видовић.

Наредног дана 9. децембра од 18 часова Српско културно и просвјетно друштво “Просвјета” из Бањалуке представиће се монодрамом “Ко камен - Веленка Брстинова и кћер јој Драгана” по тексту Драгане Мандрапе, коју игра Љиљана Чекић. Од 20 часова на програму је комад Народног позоришта Ниш “Херој нације”.

Према програму 10. децембра од 18 часова биће одиграна монодрама “Госпођа Милихброт” у којој глуми Горица Поповић, која потписује и режију. Од 20 часова гостује “Опера б.б.” из Загреба и Фестивал “Ровињ” са представом “Карлота Кризи - од Вижинаде до вјечности”.

Посљедњег дана 11. децембра од 13 часова публици ће се представити “Арт кварт” из Крагујевца са монодрамом “Живот пише љубавне романе”. Истог дана, од 18 сати на програму је Прво приградско позориште “Пулс театар” Лазаревац са монодрамом “Е, не дам бре”. Увече од 20 часова публици ће се представити “Дис театар младих” из Бањалуке са представом “Ја /о/ мени”. Све представе се играју у сали Културног центра Источно Ново Сарајево, а улазнице су у продаји од данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана