“Narodni poslanik” za početak festivala u Istočnom Sarajevu

Srna
“Narodni poslanik” za početak festivala u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Međunarodni festival malih scena i monodrame Republike Srpske, 28. po redu, na kojem će biti odigrano pet pozorišnih predstava i šest monodrama iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH biće održan od sedmog do 11. decembra u Istočnom Novom Sarajevu.

Festival će sedmog decembra od 20 časova otvoriti predstava “Narodni poslanik” rađena po tekstu Branislava Nušića, a u izvođenju Nikšićkog pozorišta.

Žiri čine glumica Lidija Vukićević, reditelj Vitomir Mitrić i teatrolog Zoran Todorović. I ove godine biće dodijeljene nagrade za najbolju predstavu, najbolju monodramu, najboljeg glumca i glumicu.

Monodrama “Miloš Veliki - knjaz srpski” koju igra Aleksandar Dunić biće izvedena 8. decembra od 13 časova, a istog dana od 18 sati publici će se predstaviti Gradsko pozorište Čačak sa monodramom “Nenapisana pisma” u kojoj igra Vanja Milačić. Isto veče od 20 časova biće odigrana koprodukcijska predstava Gradskog pozorišta Gradiška i RRD Beograd “Scene iz bračnog života” u režiji Ane Tomović, u kojoj igraju Tamara Krcunović i Zlatan Vidović.

Narednog dana 9. decembra od 18 časova Srpsko kulturno i prosvjetno društvo “Prosvjeta” iz Banjaluke predstaviće se monodramom “Ko kamen - Velenka Brstinova i kćer joj Dragana” po tekstu Dragane Mandrape, koju igra Ljiljana Čekić. Od 20 časova na programu je komad Narodnog pozorišta Niš “Heroj nacije”.

Prema programu 10. decembra od 18 časova biće odigrana monodrama “Gospođa Milihbrot” u kojoj glumi Gorica Popović, koja potpisuje i režiju. Od 20 časova gostuje “Opera b.b.” iz Zagreba i Festival “Rovinj” sa predstavom “Karlota Krizi - od Vižinade do vječnosti”.

Posljednjeg dana 11. decembra od 13 časova publici će se predstaviti “Art kvart” iz Kragujevca sa monodramom “Život piše ljubavne romane”. Istog dana, od 18 sati na programu je Prvo prigradsko pozorište “Puls teatar” Lazarevac sa monodramom “E, ne dam bre”. Uveče od 20 časova publici će se predstaviti “Dis teatar mladih” iz Banjaluke sa predstavom “Ja /o/ meni”. Sve predstave se igraju u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, a ulaznice su u prodaji od danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana