Најбоља представа “Мало благо” бањалучког позоришта “Јазавац”

Срна
Најбоља представа “Мало благо” бањалучког позоришта “Јазавац”

Мркоњић Град - Позоришна представа “Мало благо” Градског позоришта “Јазавац” из Бањалуке проглашена је за најбољу на 11. Данима позоришта у Мркоњић Граду.

У конкуренцији су биле и представе “Кривица” колашинског “Корифеј” театра, “Ко је овде идиот” театра “Југоарт” из Београда и “Породичне приче” Независне продукције Бањалука/Београд.

Глумица Слађана Зрнић је у име Градског позоришта “Јазавац” захвалила мркоњићкој публици која им је дала највишу оцјену и честитала организаторима на овом позоришном фестивалу, који је био јако посјећен.

Зрнићева, која у побједничкој представи игра са Наташом Иванчевић и Наташом Перић, рекла је да је представа настала по тексту Елена Марфија, у режији Слађане Килибарде.

Једанаести Дани позоришта затворени су синоћ представом “Прича која лута свијетом”, коју је одиграла глумица Народног позоришта Републике Српске Раденка Шева у пратећем програму фестивала “Култура памћења”. Одиграна је и предства “Нада” Драмске групе Медицинске школе из Добоја.

Директор Фестивала Дубравка Николић изразила је задовољство како је протекао фестивал, те нагласила да је публика добро прихватила представе.

“Изузетно сам задовољна посјећеношћу и образованошћу публике”, рекла је Николићева.

Представе су одигране у позоришној сали Културног центра “Петар Кочић”. Организатор је Градско позориште Мркоњић Град, а покровитељ општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана