Najbolja predstava “Malo blago” banjalučkog pozorišta “Jazavac”

Srna
Najbolja predstava “Malo blago” banjalučkog pozorišta “Jazavac”

Mrkonjić Grad - Pozorišna predstava “Malo blago” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke proglašena je za najbolju na 11. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu.

U konkurenciji su bile i predstave “Krivica” kolašinskog “Korifej” teatra, “Ko je ovde idiot” teatra “Jugoart” iz Beograda i “Porodične priče” Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd.

Glumica Slađana Zrnić je u ime Gradskog pozorišta “Jazavac” zahvalila mrkonjićkoj publici koja im je dala najvišu ocjenu i čestitala organizatorima na ovom pozorišnom festivalu, koji je bio jako posjećen.

Zrnićeva, koja u pobjedničkoj predstavi igra sa Natašom Ivančević i Natašom Perić, rekla je da je predstava nastala po tekstu Elena Marfija, u režiji Slađane Kilibarde.

Jedanaesti Dani pozorišta zatvoreni su sinoć predstavom “Priča koja luta svijetom”, koju je odigrala glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa u pratećem programu festivala “Kultura pamćenja”. Odigrana je i predstva “Nada” Dramske grupe Medicinske škole iz Doboja.

Direktor Festivala Dubravka Nikolić izrazila je zadovoljstvo kako je protekao festival, te naglasila da je publika dobro prihvatila predstave.

“Izuzetno sam zadovoljna posjećenošću i obrazovanošću publike”, rekla je Nikolićeva.

Predstave su odigrane u pozorišnoj sali Kulturnog centra “Petar Kočić”. Organizator je Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, a pokrovitelj opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana