Награда бањалучког позоришта Војину Ћетковићу

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Бањалучко студентско позориште саопштило је данас да ће обиљежити својих 45 година постојања свечаним уручењем нaграде "Златни индекс" глумцу Војину Ћетковићу 13. јуна на сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду.

Како је најављено, исто вече (20:30) биће одиграна представа "Ноћ богова" аутора Мире Гаврана у режији Марка Манојловића у којој поред Ћетковића играју Дејан Луткић и Небојша Илић.

Студентско позориште је јубилеј обиљежило у Бањалуци свечаном академијом у фебруару а најављује да ће се прославе наставити ове године и у Сарајеву, Загребу, Мостару, Новом Саду, Нишу, Љубљани и Ријеци.

Редитељ и предсједник Скупштине Бањалучког студентског позоришта Александар Пејаковић је нагласио да је Студентско позориште било и остало кућа из које се послије представе излази очарано, као с неком изненадном промјеном у животу "или са сузама у очима или са образима болним од смијања".

У својој рођенданској честки глумица Народног позоришта Републике Српске Николина Фригановић је истакла је да је Бањалучко студентско позориште сада у најбољим година, годинама зрелости и искуства, али са истим ентузијазмом који је био на самом почетку рада.

Глумац Јосип Пејаковић је поручио да су студентски театри у Југославији имали посебну улогу у развоју позоришне умјетности, од Дадова и Театра лево у Београду, ИТД-а у Загребу, ''Слободана Принципа Сеље'', ''Хасана Кикића'' у Сарајеву и Студентског позоришта Бања Лука.

Према његовим ријечима, био је то "врло квалитетан авангардни театарски приступ који је често био интересантнији од учмалог професионалног позоришта".

"Само ви волите позориште, лакше ћете да учите, лепше ћете да волите, све ће Вам бити лепше, али не можете да га волите више него ја, а ја се зовем Ирфан Менсур. Срећан Вама рођендан и онима који вас воде. И који су вам омогућили да волите позориште", истакао је глумац Ирфан Менсур.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана