Монодрамом “Живот је лото” отворен први фестивал малих сцена у Угљевику

Срна
Монодрамом “Живот је лото” отворен први фестивал малих сцена у Угљевику

Угљевик - У Центру за културу “Филип Вишњић” у Угљевику вечерас је монодрамом “Живот је лото” отворен Први међународни фестивал малих сцена који ће трајати до 3. октобра.

Директор Центра за културу Предраг Вујевић рекао је на отварању да је фестивал малих сцена углавном привилегија великих градова и да је идеја овог центра да својој публици пружи три дана врхунских представа, у нади да ће фестивал заживјети и постати традиција.

“Трудимо се да Угљевичанима пружимо и нешто што мање средине немају. Форма малих сцена јесте нешто што је квалитет, јер је за одличне монодраме потребан добар текст и добра глума”, навео је Вујевић.

Монодраму “Живот је лото” изводи београдска глумица Мирјана Зељковић која је прије представе рекла да фестивал малих сцена подразумијева монодраме и дуо драме, односно представе са мањим бројим извођача.

“Монодраме су изазов за глумца из простог разлога што сте сами на сцени. Друга ствар је што свих 60 минута представе морате стално да будете у фокусу, без предаха, али ја уживам у извођењу монодрама”, каже Зељковићева.

Говорећи о представи, она је рекла да је акценат на изборима које правимо свакодневно, а о чијим посљедицама ријетко размишљамо и да на трагикомичан начин говори о жени која проживљава посљедице својих избора.

Другог дана фестивала биће одиграна кабаретска представа “Тражим мужа”, а посљедњег дана комедија “Фејсбрука”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана