Monodramom “Život je loto” otvoren prvi festival malih scena u Ugljeviku

Srna
Monodramom “Život je loto” otvoren prvi festival malih scena u Ugljeviku

Ugljevik - U Centru za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku večeras je monodramom “Život je loto” otvoren Prvi međunarodni festival malih scena koji će trajati do 3. oktobra.

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević rekao je na otvaranju da je festival malih scena uglavnom privilegija velikih gradova i da je ideja ovog centra da svojoj publici pruži tri dana vrhunskih predstava, u nadi da će festival zaživjeti i postati tradicija.

“Trudimo se da Ugljevičanima pružimo i nešto što manje sredine nemaju. Forma malih scena jeste nešto što je kvalitet, jer je za odlične monodrame potreban dobar tekst i dobra gluma”, naveo je Vujević.

Monodramu “Život je loto” izvodi beogradska glumica Mirjana Zeljković koja je prije predstave rekla da festival malih scena podrazumijeva monodrame i duo drame, odnosno predstave sa manjim brojim izvođača.

“Monodrame su izazov za glumca iz prostog razloga što ste sami na sceni. Druga stvar je što svih 60 minuta predstave morate stalno da budete u fokusu, bez predaha, ali ja uživam u izvođenju monodrama”, kaže Zeljkovićeva.

Govoreći o predstavi, ona je rekla da je akcenat na izborima koje pravimo svakodnevno, a o čijim posljedicama rijetko razmišljamo i da na tragikomičan način govori o ženi koja proživljava posljedice svojih izbora.

Drugog dana festivala biće odigrana kabaretska predstava “Tražim muža”, a posljednjeg dana komedija “Fejsbruka”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana