Монодрама “Књига о Милутину” у НПРС

Б. П.
Монодрама “Књига о Милутину” у НПРС

БАЊАЛУКА - Монодрама “Књига о Милутину” са Ненадом Јездићем у насловној улози игра у Народном позоришту Републике Српске у петак, осмог, и у суботу, 9. децембра, у 20 часова на великој сцени.

Представа је премијерно изведена прије двије године у “Звездара театру” и од тада је имала више од 150 извођења. Аутор текста је Данко Поповић, а редитељ Егон Савин.

Много година послије 1914. и почетка Првог свјетског рата Милутин се у мислима враћа у дане рата, те се, као протагонист и приповједач, присјећа болних тренутака који су обиљежили његов, али и животе многих других.

Покушава да нађе одговоре на питања која су мучила српског сељака и домаћина. Милутин је необразован, али мудар и праведан сељак коме је најважније у животу бринути о мајци, жени и имању, као и сачувати образ и напунити амбар.

Он говори једноставним језиком о бесмислености рата, жртвовању омладине и лаковјерности народа који је, поведен идејом о великој држави, остављао своје вољене борећи се за “више” циљеве. “Књига о Милутину” је истинита антиратна прича.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана