Мјузикл “Мулен Руж” освојио 10 награда “Тони”

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЊУЈОРК - “Мулен Руж! Мјузикл”, џубокс адаптација филма из 2001. године База Лурмана, проглашен је за најбољи мјузикл на додjели америчких позоришних награда “Тони” у Њујорку.

Мјузикл о дешавањима у једном париском ноћном клубу, допуњен сингловима као што су “Сингл Лејдис'''', “Фајворк'' , однио је побједу у десет категорија, преноси агенција АП.

На четворосатној свечаности која је промовисала повратак позоришта уживо и позивала на боље могућности за црначке писце и извођаче, представа о АИДС-у  Метјуа Лопеса проглашена је за најбољу представу и освојила је још три награде, док је комад "А Солдиерс Плеј ” Чарлса Фулера побједио у категорији за најбољу нову поставку и награду за глуму.

“Ова ноћ је као повратак кући", рекла је водитељка Одра Мекдоналд. Годишња додела америчких позоришних награда није одржана од 2020. године због пандемије коронавируса која је затворила наступе уживо на 18 мјесеци.

Многе велике представе, укључујући "Хамилтон", "Краљ лавова" имале су емоционална поновна отварања раније овог месеца, те су обележена сузама и радошћу на позорници и изван ње.

 “Мулен Руж!Мјузикл” је освојио награде за сценски дизајн, костиме, осветљење, дизајн звука, док је Дени Бурштајн добио награду за најбољег споредног глумца у том мјузиклу. Соња Таје је однијела побједу за кореографију у свом дебију на Бродвеју, а Алек Тимберс освојио је пехар за најбољу режију мјузикла.

 Награду за најбољег главног глумца однио је Арон Твајт за улогу у том мјузиклу, што никога није изненадило, будући да је он био једина особа номинована у тој категорији. Награде су добили и глумци Дејвид Алан Грир, Адријен Ворен и Мери Луиз Паркер.

"Прошло је више од годину дана, али награде Тони су овђе", пјевала је звијезда "Хамилтона" Лесли Одом ., отварајући специјалну ТВ емисију под називом "Бродвеј се вратио" у којој су се појавиле звијезде попут Џона Леџенда, Џејка Џиленхола..

У ТВ специјалу уживо су изведене пјесме и плесне тачке из многих представа, укључујући "Литл Пил", "Аин''''т То Проуд", "Американ Утопиа". "Божићна прича" , сценска адаптација са музиком из романа Чарлса Дикенса, освојила је пет награда, док је Адријен Ворен освојила награду за најбољу глумицу у мјузиклу за улогу рок пјевачице Тине Тарнер у "Тина - Т Тина Турнер Музикл".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана