Mjuzikl “Mulen Ruž” osvojio 10 nagrada “Toni”

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

NjUJORK - “Mulen Ruž! Mjuzikl”, džuboks adaptacija filma iz 2001. godine Baza Lurmana, proglašen je za najbolji mjuzikl na dodjeli američkih pozorišnih nagrada “Toni” u Njujorku.

Mjuzikl o dešavanjima u jednom pariskom noćnom klubu, dopunjen singlovima kao što su “Singl Lejdis'''', “Fajvork'' , odnio je pobjedu u deset kategorija, prenosi agencija AP.

Na četvorosatnoj svečanosti koja je promovisala povratak pozorišta uživo i pozivala na bolje mogućnosti za crnačke pisce i izvođače, predstava o AIDS-u  Metjua Lopesa proglašena je za najbolju predstavu i osvojila je još tri nagrade, dok je komad "A Soldiers Plej ” Čarlsa Fulera pobjedio u kategoriji za najbolju novu postavku i nagradu za glumu.

“Ova noć je kao povratak kući", rekla je voditeljka Odra Mekdonald. Godišnja dodela američkih pozorišnih nagrada nije održana od 2020. godine zbog pandemije koronavirusa koja je zatvorila nastupe uživo na 18 mjeseci.

Mnoge velike predstave, uključujući "Hamilton", "Kralj lavova" imale su emocionalna ponovna otvaranja ranije ovog meseca, te su obeležena suzama i radošću na pozornici i izvan nje.

 “Mulen Ruž!Mjuzikl” je osvojio nagrade za scenski dizajn, kostime, osvetljenje, dizajn zvuka, dok je Deni Burštajn dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca u tom mjuziklu. Sonja Taje je odnijela pobjedu za koreografiju u svom debiju na Brodveju, a Alek Timbers osvojio je pehar za najbolju režiju mjuzikla.

 Nagradu za najboljeg glavnog glumca odnio je Aron Tvajt za ulogu u tom mjuziklu, što nikoga nije iznenadilo, budući da je on bio jedina osoba nominovana u toj kategoriji. Nagrade su dobili i glumci Dejvid Alan Grir, Adrijen Voren i Meri Luiz Parker.

"Prošlo je više od godinu dana, ali nagrade Toni su ovđe", pjevala je zvijezda "Hamiltona" Lesli Odom ., otvarajući specijalnu TV emisiju pod nazivom "Brodvej se vratio" u kojoj su se pojavile zvijezde poput Džona Ledženda, Džejka Džilenhola..

U TV specijalu uživo su izvedene pjesme i plesne tačke iz mnogih predstava, uključujući "Litl Pil", "Ain''''t To Proud", "Amerikan Utopia". "Božićna priča" , scenska adaptacija sa muzikom iz romana Čarlsa Dikensa, osvojila je pet nagrada, dok je Adrijen Voren osvojila nagradu za najbolju glumicu u mjuziklu za ulogu rok pjevačice Tine Tarner u "Tina - T Tina Turner Muzikl".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana