Хит представа о животу научника: "Тесла" стиже у Градишку

Г.С.
Хит представа о животу научника: "Тесла" стиже у Градишку

Представа „Тесла - прилагођавање анђела", у извођењу популарних глумаца Владимира Посавеца Тушека и Момчила Оташевића, биће изведена у Културном центру Градишка у петак, 9. фебруара, у 20 часова.

Ријеч је о изванредном позоришном комаду који је урађен поводом 80 година од смрти великог научника, а игра се на редовном репертоару београдских и загребачких позоришта.

Представа је недавно извођена у Бањалуци, Приједору, Фочи, гдје је имала изванредан одјек, те наставља позоришну турнеју по Републици Српској. 

Након Градишке, „Теслу" ће моћи да види и публика у Прњавору, 27. фебруара, гдје ће глумци играти двије представе, за ученике Гимназије и Мјешовите средње школе у Прњавору.

„Тесла – прилагођавање анђела" је мистериозна прича задњег сата живота Николе Тесле. То је умјетнички допринос разоткривању генијалног научника и мудрог духовног бића. 

Кроз овај поп-арт трилер испричана је прича о Николи – човјеку, Николиној души. О његовом односу са другим научницима и односу према женама, новцу, коцки и алкохолу. О Николи Тесли који се одрекао свега што је овоземаљско и што му спутава душу.

Редитељ Владимир Посавец Тушек радио је ову интригантну и помало мистериозну причу као психолошку драму, односно трилер, а преузео је и улогу Николе Тесле. Овај позоришни, телевизијски и филмски глумац у својој богатој глумачкој каријери до сада је остварио више од 70 улога, а широј публици познат је по улогама у ТВ серијама Куд пукло да пуклоЦрно бијели свијетДруго име љубави…

Мистериозног господина Смита игра Момчило Оташевић, вишеструко награђивани позоришни, филмски и телевизијски глумац. Шира публика га добро познаје кроз главне улоге у многим серијама посљедњих 10 година. Момчило Оташевић сматра се једним од најбољих младих глумаца с вјерном публиком широм регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана