Hit predstava o životu naučnika: "Tesla" stiže u Gradišku

G.S.
Hit predstava o životu naučnika: "Tesla" stiže u Gradišku

Predstava „Tesla - prilagođavanje anđela", u izvođenju popularnih glumaca Vladimira Posaveca Tušeka i Momčila Otaševića, biće izvedena u Kulturnom centru Gradiška u petak, 9. februara, u 20 časova.

Riječ je o izvanrednom pozorišnom komadu koji je urađen povodom 80 godina od smrti velikog naučnika, a igra se na redovnom repertoaru beogradskih i zagrebačkih pozorišta.

Predstava je nedavno izvođena u Banjaluci, Prijedoru, Foči, gdje je imala izvanredan odjek, te nastavlja pozorišnu turneju po Republici Srpskoj. 

Nakon Gradiške, „Teslu" će moći da vidi i publika u Prnjavoru, 27. februara, gdje će glumci igrati dvije predstave, za učenike Gimnazije i Mješovite srednje škole u Prnjavoru.

„Tesla – prilagođavanje anđela" je misteriozna priča zadnjeg sata života Nikole Tesle. To je umjetnički doprinos razotkrivanju genijalnog naučnika i mudrog duhovnog bića. 

Kroz ovaj pop-art triler ispričana je priča o Nikoli – čovjeku, Nikolinoj duši. O njegovom odnosu sa drugim naučnicima i odnosu prema ženama, novcu, kocki i alkoholu. O Nikoli Tesli koji se odrekao svega što je ovozemaljsko i što mu sputava dušu.

Reditelj Vladimir Posavec Tušek radio je ovu intrigantnu i pomalo misterioznu priču kao psihološku dramu, odnosno triler, a preuzeo je i ulogu Nikole Tesle. Ovaj pozorišni, televizijski i filmski glumac u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri do sada je ostvario više od 70 uloga, a široj publici poznat je po ulogama u TV serijama Kud puklo da pukloCrno bijeli svijetDrugo ime ljubavi…

Misterioznog gospodina Smita igra Momčilo Otašević, višestruko nagrađivani pozorišni, filmski i televizijski glumac. Šira publika ga dobro poznaje kroz glavne uloge u mnogim serijama posljednjih 10 godina. Momčilo Otašević smatra se jednim od najboljih mladih glumaca s vjernom publikom širom regije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana