Милићани уживали у монодрами “Бог”

Срна
Милићани уживали у монодрами “Бог”

МИЛИЋИ - На позоришној сцени Дома рудара у Милићима вечерас је академски глумац Рајко Вуковић извео монодраму “Бог”, рађену према мотивима поеме “Богојављење” и других пјесама Матије Бећковића.

Вуковић је одушевљеној публици дочарао ликове из народа који имају црту трагикомичности, међу којима је приповједач, који јадикује, кука како је њему најтеже и све му је дозлогрдило, а други су они којима је лако јер немају имена, памети, ни образа, гдје се у монодрами алудира на невјернике.

Он је Срни изјавио да су ликови подијељени на четнике и партизане и већина их је у сукобу са Богом, али има и оних који знају смисао живога и истинитог Бога.

Вуковић је додао да је поносан што је вечерас у родном граду други пут наступио са монодрамом “Бог” и добио овације.

“Моји Милићани имаће прилику да ме гледају и у јануару са представом жПросидбаж која је настала према тексту Антона Павловича Чехова, а у режији Соње Јовандић, студента четврте године позоришне режије на Академији умјетности у Бањалуци, гдје, осим мене, играју колеге дипломирани глумци бањалучке Академије Маја Вујановић и Огњен Тодоровић”, навео је Вуковић.

Он је задовољан годином на измаку, без обзира на епидемиолошку ситуацију, јер је посла било.

“Гостовао сам на разним дестинацијама у Републици Српској, Србији, са монодрамом жБогж, жСлучајна смрт једног анархистеж, новом представом жПросидбаж, тако да се не могу пожалити”, додао је Вуковић.

Он је рекао да ће у новој години бити изненађења јер су му планови да се опроба и у музичким водама, с обзиром на то да му је гитара велика љубав, најавивши излазак неких ауторских пјесама.

Монодрама “Бог” поклон је општине Милићи грађанима поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана