Milićani uživali u monodrami “Bog”

Srna
Milićani uživali u monodrami “Bog”

MILIĆI - Na pozorišnoj sceni Doma rudara u Milićima večeras je akademski glumac Rajko Vuković izveo monodramu “Bog”, rađenu prema motivima poeme “Bogojavljenje” i drugih pjesama Matije Bećkovića.

Vuković je oduševljenoj publici dočarao likove iz naroda koji imaju crtu tragikomičnosti, među kojima je pripovjedač, koji jadikuje, kuka kako je njemu najteže i sve mu je dozlogrdilo, a drugi su oni kojima je lako jer nemaju imena, pameti, ni obraza, gdje se u monodrami aludira na nevjernike.

On je Srni izjavio da su likovi podijeljeni na četnike i partizane i većina ih je u sukobu sa Bogom, ali ima i onih koji znaju smisao živoga i istinitog Boga.

Vuković je dodao da je ponosan što je večeras u rodnom gradu drugi put nastupio sa monodramom “Bog” i dobio ovacije.

“Moji Milićani imaće priliku da me gledaju i u januaru sa predstavom žProsidbaž koja je nastala prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, a u režiji Sonje Jovandić, studenta četvrte godine pozorišne režije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, gdje, osim mene, igraju kolege diplomirani glumci banjalučke Akademije Maja Vujanović i Ognjen Todorović”, naveo je Vuković.

On je zadovoljan godinom na izmaku, bez obzira na epidemiološku situaciju, jer je posla bilo.

“Gostovao sam na raznim destinacijama u Republici Srpskoj, Srbiji, sa monodramom žBogž, žSlučajna smrt jednog anarhistež, novom predstavom žProsidbaž, tako da se ne mogu požaliti”, dodao je Vuković.

On je rekao da će u novoj godini biti iznenađenja jer su mu planovi da se oproba i u muzičkim vodama, s obzirom na to da mu je gitara velika ljubav, najavivši izlazak nekih autorskih pjesama.

Monodrama “Bog” poklon je opštine Milići građanima povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana