Међународна смотра у ДПРС: На фестивалу позоришта 12 представа

М. М.
Међународна смотра у ДПРС: На фестивалу позоришта 12 представа

БАЊАЛУКА - Међународни фестивал позоришта за дјецу биће одржан у Дјечијем позоришту Републике Српске од 4. до 8. октобра.

- Иако је пандемија вируса корона затворила свјетска позоришта и онемогућила продукцију свих театара, жеља да својим остварењима учествују на бањалучком фестивалу уједно је била и нада да ће се до октобра стећи услови и могућност да одабрани ансамбли допутују у Републику Српску - навели су из Дјечијег позоришта РС.

Из позоришта су саопштили да је за овогодишњи фестивал изабрано 12 представа, а изабрао их је Слободан Перишић.

- Одлучни да сачувамо традицију најважнијег позоришног фестивала за дјецу, који већ годинама важи за један од најпрестижнијих европских сусрета театара, учинићемо све да припреме за фестивал теку планираном динамиком и да и овогодишњи октобар буде у знаку умјетности за најмлађе - поручују из ДПРС.

На фестивалу ће бити приказане представе “На вуковом трагу” (Србија), “Успавана љепотица” (Чешка), “На трагу” (Хрватска), “Остржек” (Словенија) и “Дивљи лабудови” (Србија). Публика ће имати прилику да погледа и представе: “Celeste” (Шпанија), “Тобија” (БиХ), “Флекавац” (Хрватска), “О њежности” (БиХ), “Гуливер” (Србија), “Сњежана и седам патуљака” (Бугарска) и “Авантуре медвједића” (Пољска).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана