Međunarodna smotra u DPRS: Na festivalu pozorišta 12 predstava

M. M.
Međunarodna smotra u DPRS: Na festivalu pozorišta 12 predstava

BANjALUKA - Međunarodni festival pozorišta za djecu biće održan u Dječijem pozorištu Republike Srpske od 4. do 8. oktobra.

- Iako je pandemija virusa korona zatvorila svjetska pozorišta i onemogućila produkciju svih teatara, želja da svojim ostvarenjima učestvuju na banjalučkom festivalu ujedno je bila i nada da će se do oktobra steći uslovi i mogućnost da odabrani ansambli doputuju u Republiku Srpsku - naveli su iz Dječijeg pozorišta RS.

Iz pozorišta su saopštili da je za ovogodišnji festival izabrano 12 predstava, a izabrao ih je Slobodan Perišić.

- Odlučni da sačuvamo tradiciju najvažnijeg pozorišnog festivala za djecu, koji već godinama važi za jedan od najprestižnijih evropskih susreta teatara, učinićemo sve da pripreme za festival teku planiranom dinamikom i da i ovogodišnji oktobar bude u znaku umjetnosti za najmlađe - poručuju iz DPRS.

Na festivalu će biti prikazane predstave “Na vukovom tragu” (Srbija), “Uspavana ljepotica” (Češka), “Na tragu” (Hrvatska), “Ostržek” (Slovenija) i “Divlji labudovi” (Srbija). Publika će imati priliku da pogleda i predstave: “Celeste” (Španija), “Tobija” (BiH), “Flekavac” (Hrvatska), “O nježnosti” (BiH), “Guliver” (Srbija), “Snježana i sedam patuljaka” (Bugarska) i “Avanture medvjedića” (Poljska).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana