Комаду "Могли" гран при на 20. међународном фестивалу позоришта за дјецу

И.Б.
Комаду "Могли" гран при на 20. међународном фестивалу позоришта за дјецу

БАЊАЛУКА- Гран при за најбољу представу у цјелини на 20.међународном фестивалу позоришта за дјецу који се одржава у Дјечијем позоришту Републике Српске додијељен је представи "Могли".

Овај комад, у извођењу Државног луткарског позоришта из Братиславе, најбољим је прогласио жири који су чинили редитељ Дубравко Торјанац, редитељка Исидора Гонцић и глумац Слободан Перишић. "Могли" је представа која је изабрана од укупно девет представа из осам држава.

Специјална награда припала је Позориштанцу "Пуж" из Београда за двије деценије вјере, повјерења, пријатељства и подршке које је пружало Дјечијем позоришту РС.

Награде за глумачка остварења додјељују се Хозеу за представу "Палчић Мрквица" Мини театра из Љубљане.

Захтјевну малу форму, анимирајући више ликова, глумац је изнио својом приватном и глумачком личношћу-саопштио је жири.

Исто признање додјељено је и Андру Дамишу за улогу Дине у комаду "Корак по корак до чисте планете", Казалишта лутака "Зорин дом" из Карловца.

-Млади глумац је својом харизмом и ангажманом показао велики потенцијал који је допринио квалитету представе-рекао је жири.

Награда за колективну игру додјељена је ансамблу представе "Могли".

Гжегош Турнау добио је награфу за најбољу оригиналну музику за представу "Витез божићне звијезде", "Театра Палка" из Варшаве.

-Композитор је аторским дјелом на маестралан начин дочарао дух времена-навео је жири.

Награда за најбољу сценографију припала је Кристоф вон Бурену за представу "Вјетар" Театра "Смијех" из Франкфурта на Одри, док је признање за најбољу режију додијељено Алфији Абдулини за комад "Лептир" Луткарског позоришта Бродјачаја собачка" из Санкт Петербурга.

Представом "Четири прасета" у извођењу Позориштанца "Пуж" из Београда вечерас ће свечано бити затворен 20. међународни фестивал позоришта за дјецу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана