Комад “Није човјек ко не умре” одигран у “Јазавцу”: Прича о заробљености у реалности

М. М.
Комад “Није човјек ко не умре” одигран у “Јазавцу”: Прича о заробљености у реалности

БАЊАЛУКА - Представа “Није човјек ко не умре”, рађена по тексту Велимира Стојановића, а у режији Марка Мисираче, одиграна је на овогодишњем издању Међународног фестивала глумца “Заплет”, који се одржава у Градском позоришту “Јазавац” под слоганом “Нова нормалност”.

У питању је трагикомедија која прати приче неколицине људи заробљених у болници, и својеврсна метафора заточености, кавеза у људима и кавеза којег живот ствара око сваког од њих. Акценат је на игри као начину испуњавања времена и обитавања у овој реалности. То су неке од тема које је ова представа приказала, а публика је својим гласовима за глумца вечери изабрала Александра Стојковића.

У представи играју и Мирела Предојевић, Деан Батоз, Желимир Ривић и Синиша Вучићевић. Овај комад прошле године отворио је 67. сезону у Позоришту Приједор, а истоимена представа у овом театру играна је и 1992. године. Такође, у текст по којем је рађена представа уткани су дијелови из комада “Воћни дан” Велимира Стојановића и дијелови из приповијетке Антона Павловића Чехова “Павиљон бр. 6”, те његових драма “Три сестре” и “Галеб”.

На програму заплета овог викенда је и представа “Фине мртве д(ј)евојке” Београдског драмског позоришта. Овај комад биће одигран вечерас (субота) у два термина -  у 19 и у 21.30 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана