Komad “Nije čovjek ko ne umre” odigran u “Jazavcu”: Priča o zarobljenosti u realnosti

M. M.
Komad “Nije čovjek ko ne umre” odigran u “Jazavcu”: Priča o zarobljenosti u realnosti

BANjALUKA - Predstava “Nije čovjek ko ne umre”, rađena po tekstu Velimira Stojanovića, a u režiji Marka Misirače, odigrana je na ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala glumca “Zaplet”, koji se održava u Gradskom pozorištu “Jazavac” pod sloganom “Nova normalnost”.

U pitanju je tragikomedija koja prati priče nekolicine ljudi zarobljenih u bolnici, i svojevrsna metafora zatočenosti, kaveza u ljudima i kaveza kojeg život stvara oko svakog od njih. Akcenat je na igri kao načinu ispunjavanja vremena i obitavanja u ovoj realnosti. To su neke od tema koje je ova predstava prikazala, a publika je svojim glasovima za glumca večeri izabrala Aleksandra Stojkovića.

U predstavi igraju i Mirela Predojević, Dean Batoz, Želimir Rivić i Siniša Vučićević. Ovaj komad prošle godine otvorio je 67. sezonu u Pozorištu Prijedor, a istoimena predstava u ovom teatru igrana je i 1992. godine. Takođe, u tekst po kojem je rađena predstava utkani su dijelovi iz komada “Voćni dan” Velimira Stojanovića i dijelovi iz pripovijetke Antona Pavlovića Čehova “Paviljon br. 6”, te njegovih drama “Tri sestre” i “Galeb”.

Na programu zapleta ovog vikenda je i predstava “Fine mrtve d(j)evojke” Beogradskog dramskog pozorišta. Ovaj komad biće odigran večeras (subota) u dva termina -  u 19 i u 21.30 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana