Комад „Living Room” отворио 54. и 55. БИТЕФ у БДП-у

Танјуг
Комад „Living Room” отворио 54. и 55. БИТЕФ у БДП-у

БЕОГРАД - Домаћа представа „Living Room” њемачког редитеља Ерсана Монтага вечерас је отворила двоструко 54. и 55. издање међународног позоришног фестивала БИТЕФ у програму „Пролог” на сцени Београдског драмског позоришта.

Специјално за агенцију Тањуг аутор Монтаг је изјавио да је веома узбуђен поводом премијере своје прве представе у Србији, и да му је пријао процес рада на том комаду.

“Очекујем позитивне реакције, јер је представа заиста пуна емоција, духовита, забавна, требало би да се допадне српској публици”, истакао је Монтаг за Тањуг.

Велика сала „Оливера и Раде Марковић” БДП-а је готово испуњена љубитељима театра и овог најзначајнијег позоришног фестивала у Србији, који и ове године, и поред ситуације са пандемијом, окупља бројне значајне умјетнике из Европе и свијета.

Весна Чипчић, Ива Илинчић, Љубомир Булајић и Александар Јовановић чине глумачки квартет овог остварења, који представља ексклузивну фестивалску премијеру, у копродукцији БДП-а, Битеф театра и БИТЕФ-а.

Редитељ, аутор, сценограф и дизајнер светла је управо Ерсан Монтаг, један од најталентованијих европских редитеља, који је већ гостовао два пута на фестивалу БИТЕФ - прво 2017. године са чак двије представе - „Снег” и „Истребљење”, док је 2019. био члан Међународног жирија.

На премијеру нове представе и отварање 54. и 55. БИТЕФА-а дошле су многе личности јавног живота, прије свега драмски уметници - Светлана Бојковић, Наташа Нинковић, Лена Богдановић, Милена Васић, Борис Лијешевић, управник БДП-а Југ Радивојевић, словеначки редитељ Себастијан Хорват, словеначка глумица Милена Зупанчић, књижевник Горан Гоцић, и многи други.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана