Komad „Living Room” otvorio 54. i 55. BITEF u BDP-u

Tanjug
Komad „Living Room” otvorio 54. i 55. BITEF u BDP-u

BEOGRAD - Domaća predstava „Living Room” njemačkog reditelja Ersana Montaga večeras je otvorila dvostruko 54. i 55. izdanje međunarodnog pozorišnog festivala BITEF u programu „Prolog” na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Specijalno za agenciju Tanjug autor Montag je izjavio da je veoma uzbuđen povodom premijere svoje prve predstave u Srbiji, i da mu je prijao proces rada na tom komadu.

“Očekujem pozitivne reakcije, jer je predstava zaista puna emocija, duhovita, zabavna, trebalo bi da se dopadne srpskoj publici”, istakao je Montag za Tanjug.

Velika sala „Olivera i Rade Marković” BDP-a je gotovo ispunjena ljubiteljima teatra i ovog najznačajnijeg pozorišnog festivala u Srbiji, koji i ove godine, i pored situacije sa pandemijom, okuplja brojne značajne umjetnike iz Evrope i svijeta.

Vesna Čipčić, Iva Ilinčić, Ljubomir Bulajić i Aleksandar Jovanović čine glumački kvartet ovog ostvarenja, koji predstavlja ekskluzivnu festivalsku premijeru, u koprodukciji BDP-a, Bitef teatra i BITEF-a.

Reditelj, autor, scenograf i dizajner svetla je upravo Ersan Montag, jedan od najtalentovanijih evropskih reditelja, koji je već gostovao dva puta na festivalu BITEF - prvo 2017. godine sa čak dvije predstave - „Sneg” i „Istrebljenje”, dok je 2019. bio član Međunarodnog žirija.

Na premijeru nove predstave i otvaranje 54. i 55. BITEFA-a došle su mnoge ličnosti javnog života, prije svega dramski umetnici - Svetlana Bojković, Nataša Ninković, Lena Bogdanović, Milena Vasić, Boris Liješević, upravnik BDP-a Jug Radivojević, slovenački reditelj Sebastijan Horvat, slovenačka glumica Milena Zupančić, književnik Goran Gocić, i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana