Нове мјере за рад позоришта у Београду

ГС
Нове мјере за рад позоришта у Београду

БЕОГРАД - Београдски секретар за културу Иван Карл изјавио је данас да ће сутра послати писма позориштима чији је оснивач Град са обавјештењем да представе најкасније почињу у 18 сати у складу с данашњом одлуком Владе Србије.

Он је за Тањуг рекао да ће на тај начин бити обезбјеђено да свака активност у позориштима престане у 21 сат.

"Позоришта ће задржати опцију да почетак представе закажу и раније... У 17 или 17.30и... Важно нам је да све активности у позоришту престану у 21 сат", казао је Карл.

Додао је да ће свим установама културе под ингеренцијом градских власти а која нису позоришта послати обавештење с препоруком да се сви догађаји завршвају до 20 сати.

"Ту пре свега мислим на галерије и музеје. На тај начин остаје довољно времена да се све активности заврше до 21 сат", казао је Карл.

Градски секретар за културу је пре нешто више од двије недеље казао Тањугу да је одржао састанак с директорима београдских позоришта на коме је поновио став да се у случају било какве сумње на ковид 19, било да су у питању симптоми прехладе или повишена температура, а протагонисти представе имају негативан налаз, представа не игра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана