Nove mjere za rad pozorišta u Beogradu

GS
Nove mjere za rad pozorišta u Beogradu

BEOGRAD - Beogradski sekretar za kulturu Ivan Karl izjavio je danas da će sutra poslati pisma pozorištima čiji je osnivač Grad sa obavještenjem da predstave najkasnije počinju u 18 sati u skladu s današnjom odlukom Vlade Srbije.

On je za Tanjug rekao da će na taj način biti obezbjeđeno da svaka aktivnost u pozorištima prestane u 21 sat.

"Pozorišta će zadržati opciju da početak predstave zakažu i ranije... U 17 ili 17.30i... Važno nam je da sve aktivnosti u pozorištu prestanu u 21 sat", kazao je Karl.

Dodao je da će svim ustanovama kulture pod ingerencijom gradskih vlasti a koja nisu pozorišta poslati obaveštenje s preporukom da se svi događaji završvaju do 20 sati.

"Tu pre svega mislim na galerije i muzeje. Na taj način ostaje dovoljno vremena da se sve aktivnosti završe do 21 sat", kazao je Karl.

Gradski sekretar za kulturu je pre nešto više od dvije nedelje kazao Tanjugu da je održao sastanak s direktorima beogradskih pozorišta na kome je ponovio stav da se u slučaju bilo kakve sumnje na kovid 19, bilo da su u pitanju simptomi prehlade ili povišena temperatura, a protagonisti predstave imaju negativan nalaz, predstava ne igra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana