“Карактери” Драмског студија “Живко Десница” оживјели на сцени

Снежана Тасић
“Карактери” Драмског студија “Живко Десница” оживјели на сцени

Приједор - Полазници шесте генерације Љетне школе глуме Драмског студија “Живко Десница” Позоришта Приједор премијерно су у суботу увече извели представу “Карактери”.

Глумац и водитељ школе глуме Деан Батоз каже да су десет полазника ове школе испунили очекивања.

- Сви су различити на свој начин и стварно су добри,  можда најбоља  генерација до сада - рекао је Батоз.

Глумачку екипу представе “Карактери” чине Валентина Грујчић,  Ивана Стевановић, Анђела Марић, Катарина Рендић, Ђурђица Јефтић, Јелена Медић, Маја Зекановић, Милош Стојнић, Никола Гњатовић и Давид Кешин.

Сви ови млади људи кажу да им послије три мјесеца рада на представи годе аплаузи публике, али да је можда још значајније пријатељство које су изградили.

Деан Батоз истиче да сваке године са задовољством спрема представу са члановима Драмског студија “Живко Десница”.

- Сваки годишњи одмор и љето проведем у позоришту, а када погледам представу и чујем аплауз публике, то ме заиста чини срећним. То је мисија нашег позоришта. На тај начин образујемо публику, али и младе људе у нади да ће уписати Академију умјетности и вратити се у наше позориште да буду дио ансамбла - казао је Батоз, додајући да неке од њих у децембру очекује рад на представи “На зимском распусту”.

Подсјећа да сав приход од улазница иде за лијечење трогодишње Приједорчанке Милице Јеличић, која је обољела од тумора кичмене мождине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана