“Karakteri” Dramskog studija “Živko Desnica” oživjeli na sceni

Snežana Tasić
“Karakteri” Dramskog studija “Živko Desnica” oživjeli na sceni

Prijedor - Polaznici šeste generacije Ljetne škole glume Dramskog studija “Živko Desnica” Pozorišta Prijedor premijerno su u subotu uveče izveli predstavu “Karakteri”.

Glumac i voditelj škole glume Dean Batoz kaže da su deset polaznika ove škole ispunili očekivanja.

- Svi su različiti na svoj način i stvarno su dobri,  možda najbolja  generacija do sada - rekao je Batoz.

Glumačku ekipu predstave “Karakteri” čine Valentina Grujčić,  Ivana Stevanović, Anđela Marić, Katarina Rendić, Đurđica Jeftić, Jelena Medić, Maja Zekanović, Miloš Stojnić, Nikola Gnjatović i David Kešin.

Svi ovi mladi ljudi kažu da im poslije tri mjeseca rada na predstavi gode aplauzi publike, ali da je možda još značajnije prijateljstvo koje su izgradili.

Dean Batoz ističe da svake godine sa zadovoljstvom sprema predstavu sa članovima Dramskog studija “Živko Desnica”.

- Svaki godišnji odmor i ljeto provedem u pozorištu, a kada pogledam predstavu i čujem aplauz publike, to me zaista čini srećnim. To je misija našeg pozorišta. Na taj način obrazujemo publiku, ali i mlade ljude u nadi da će upisati Akademiju umjetnosti i vratiti se u naše pozorište da budu dio ansambla - kazao je Batoz, dodajući da neke od njih u decembru očekuje rad na predstavi “Na zimskom raspustu”.

Podsjeća da sav prihod od ulaznica ide za liječenje trogodišnje Prijedorčanke Milice Jeličić, koja je oboljela od tumora kičmene moždine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana