„Јежева кућица“ у петак премијерно у ГП „Јазавац“

M.Mи.
„Јежева кућица“ у петак премијерно у ГП „Јазавац“

БАЊАЛУКА - Представа „Јежева кућица“ рађена по тексту Бранка Ћопића и у режији Александре Спасојевић, у петак у 18 часова премијерно ће бити одиграна на дјечијој сцени у Градском позоришту „Јазавац“.

Ово је четврта премијера у ГП „Јазавац“ ове године, након комада „Бањалука“, „Не играј на Енглезе“ и „Буквално тинејџери“, а све улазнице за премијерно играње већ су распродате.

- „Јежева кућица“ је у већини књижевних извора окарактерисана као пјесма, али због ликова у њој, животиња које имају карактеристике људи добија израз басне у стиху са врло јасном идејом и ставом. Јежурка Јежић, скромни и вриједни становник шуме, задовољан је оним што има, чува, цијени и брани рођени дом, упркос негативним ставовима других и њиховом исмијавању. Дјело које се памти цијелог живота испричаћемо на наш начин, у кабаретском стилу, уз много пјесме, плеса и лијепе игре. У сјећање на Бранка Ћопића, његово дјело и поруку свим генерацијама - стоји у запису режисерке Александре Спасојевић.

У представи играју Наташа Перић, Сенад Милановић, Велимир Бланић, Драгана Марић и Андрија Митић.

Представа ће бити играна и у склопу никољданских и новогодишњих празника уз додјелу пакетића, а прво репризно играње на репертоару је 8. децембра у 18 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана