„Ježeva kućica“ u petak premijerno u GP „Jazavac“

M.Mi.
„Ježeva kućica“ u petak premijerno u GP „Jazavac“

BANjALUKA - Predstava „Ježeva kućica“ rađena po tekstu Branka Ćopića i u režiji Aleksandre Spasojević, u petak u 18 časova premijerno će biti odigrana na dječijoj sceni u Gradskom pozorištu „Jazavac“.

Ovo je četvrta premijera u GP „Jazavac“ ove godine, nakon komada „Banjaluka“, „Ne igraj na Engleze“ i „Bukvalno tinejdžeri“, a sve ulaznice za premijerno igranje već su rasprodate.

- „Ježeva kućica“ je u većini književnih izvora okarakterisana kao pjesma, ali zbog likova u njoj, životinja koje imaju karakteristike ljudi dobija izraz basne u stihu sa vrlo jasnom idejom i stavom. Ježurka Ježić, skromni i vrijedni stanovnik šume, zadovoljan je onim što ima, čuva, cijeni i brani rođeni dom, uprkos negativnim stavovima drugih i njihovom ismijavanju. Djelo koje se pamti cijelog života ispričaćemo na naš način, u kabaretskom stilu, uz mnogo pjesme, plesa i lijepe igre. U sjećanje na Branka Ćopića, njegovo djelo i poruku svim generacijama - stoji u zapisu režiserke Aleksandre Spasojević.

U predstavi igraju Nataša Perić, Senad Milanović, Velimir Blanić, Dragana Marić i Andrija Mitić.

Predstava će biti igrana i u sklopu nikoljdanskih i novogodišnjih praznika uz dodjelu paketića, a prvo reprizno igranje na repertoaru je 8. decembra u 18 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana