Изведена кабаретска представа “Едит Пјаф”

Срна
Изведена кабаретска представа “Едит Пјаф”

БАЊАЛУКА - У Концертној дворани Банског двора у Бањалуци вечерас је изведена кабаретска представа “Едит Пјаф”, ауторски рад глумице Ђурђе Вукашиновић.

“Едит Пјаф не само да слови за једну од најбољих француских пјевачица, она представља француску националну музичку икону”, наводи се у саопштењу Културног центра Бански двор.

Деценијама су њен лик и дјело предмет инспирације и пажње многих умјетника, како у свијету, тако и код нас.

Главни показатељ бесмртности њеног лика и свевремености њеног дјела јесте награда “Оскар” која је припала, тада младој глумици, Марион Котијар 2008. године за тумачење лика Едит Пјаф у филму “Живот у ружичастом”.

Ова кабаретска представа премијерно је изведена у августу у Концертној дворани Банског двора, а послије премијере имала је успјешан фестивалски живот.

Представа је изведена уз поштовање прописаних епидемиолошпких мјера, уз обавезно ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу. Број посјетилаца био је ограничен.

На 15. фестивалу Дани малих ствари у Требињу Ђурђа Вукашиновић је добила награду за најбољу глумицу, док се из Руме, Србија, вратила као побједничка представа 23. “Арт трема феста” када је Ђурђа у Бањалуку донијела “златну маску” за најбољу представу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана