Izvedena kabaretska predstava “Edit Pjaf”

Srna
Izvedena kabaretska predstava “Edit Pjaf”

BANjALUKA - U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci večeras je izvedena kabaretska predstava “Edit Pjaf”, autorski rad glumice Đurđe Vukašinović.

“Edit Pjaf ne samo da slovi za jednu od najboljih francuskih pjevačica, ona predstavlja francusku nacionalnu muzičku ikonu”, navodi se u saopštenju Kulturnog centra Banski dvor.

Decenijama su njen lik i djelo predmet inspiracije i pažnje mnogih umjetnika, kako u svijetu, tako i kod nas.

Glavni pokazatelj besmrtnosti njenog lika i svevremenosti njenog djela jeste nagrada “Oskar” koja je pripala, tada mladoj glumici, Marion Kotijar 2008. godine za tumačenje lika Edit Pjaf u filmu “Život u ružičastom”.

Ova kabaretska predstava premijerno je izvedena u avgustu u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, a poslije premijere imala je uspješan festivalski život.

Predstava je izvedena uz poštovanje propisanih epidemiološpkih mjera, uz obavezno nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu. Broj posjetilaca bio je ograničen.

Na 15. festivalu Dani malih stvari u Trebinju Đurđa Vukašinović je dobila nagradu za najbolju glumicu, dok se iz Rume, Srbija, vratila kao pobjednička predstava 23. “Art trema festa” kada je Đurđa u Banjaluku donijela “zlatnu masku” za najbolju predstavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana