"Истина" нова представа Градског позоришта "Јазавац"

Миланка Митрић
"Истина" нова представа Градског позоришта "Јазавац"

Бањалука – Градско позориште "Јазавац" почело је са радом у сезони 2019/20, а прва представа на програму је вечерас и то "Витез из Вилсонове". Комад ће бити одигран у 18 часова, у склопу пројекта "Културица".

Друга представа у оквиру овог пројекта је "Пут по свијету на тротинету", која ће бити одиграна 24. септембра у 18 часова. Улаз на обје преставе је бесплатан.

Новитет ове сезоне је представа "Истина" у режији Жељка Стјепановића, који ће да игра улогу у поменутом комаду. Уз њега, у представи ће играти Александра Спасојевић, Драгана Марић и Љубиша Савановић.

Сценограф представе је Драгана Пурковић Мацан, а костимограф Бојана Мутић. Комада је превела и драматизовала Ивана Стјепановић. Овом премијером биће отворен и овогодишњи Заплет 11 на којем ће наступити и театри из БиХ, Србије и Хрватске.

Остатак септембра предвиђен је за представе на редовном репертоару, и то "Цело тело ту ме боли" (сутра), "Пиџама за шесторо" (22. септембар) и "Мало благо" (29. септембра). Све три представе почињу у 20 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана