"Istina" nova predstava Gradskog pozorišta "Jazavac"

Milanka Mitrić
"Istina" nova predstava Gradskog pozorišta "Jazavac"

Banjaluka – Gradsko pozorište "Jazavac" počelo je sa radom u sezoni 2019/20, a prva predstava na programu je večeras i to "Vitez iz Vilsonove". Komad će biti odigran u 18 časova, u sklopu projekta "Kulturica".

Druga predstava u okviru ovog projekta je "Put po svijetu na trotinetu", koja će biti odigrana 24. septembra u 18 časova. Ulaz na obje prestave je besplatan.

Novitet ove sezone je predstava "Istina" u režiji Željka Stjepanovića, koji će da igra ulogu u pomenutom komadu. Uz njega, u predstavi će igrati Aleksandra Spasojević, Dragana Marić i Ljubiša Savanović.

Scenograf predstave je Dragana Purković Macan, a kostimograf Bojana Mutić. Komada je prevela i dramatizovala Ivana Stjepanović. Ovom premijerom biće otvoren i ovogodišnji Zaplet 11 na kojem će nastupiti i teatri iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Ostatak septembra predviđen je za predstave na redovnom repertoaru, i to "Celo telo tu me boli" (sutra), "Pidžama za šestoro" (22. septembar) i "Malo blago" (29. septembra). Sve tri predstave počinju u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana