Гран при Међународног фестивала позоришта за дјецу иде у Санкт Петерсбург

А. Г.
Гран при Међународног фестивала позоришта за дјецу иде у Санкт Петерсбург

БАЊАЛУКА - Гран при, награда за најбољу представу у цјелини, на 18. Међународном фестивалу позоришта за дјецу у Бањалуци припала је комаду “Палчица” Позоришту “Пас луталица” из Санкт Петербурга.

Овој представи, односно композитору Сергеју Ушакову, припала је и награда за најбољу музику. Глумачком ансамблу “Палчице” жири је додијелио специјалну награду за маестралну анимацију лутака.

Награда за најбољу режију припала је Тамари Кучиновић за представу “Замрзнуте пјесме” Градског казалишта лутака из Ријеке. Кучиновићева је добила и специјалне награде за комплетан ауторски рад на представама “Замрзнуте пјесме” и “Бајка о изгубљеном времену”.

За најбољу сценографију награђена је Наталија Бурнос за комад “Каштанка” Казалишта Вировитица и Казалишта лутака Задар.

Равноправне глумачке награде припале су Викторији Палфи за улогу Васје у представи “Извини мама” Дечјег позоришта из Суботице, Сари Лустиг за ролу Каштанке у комаду “Каштанка” Казалишта Вировитица и Казалишта лутака Задар и Ђузепеу Семапару за улогу човјека у представи “Прича о човјеку и његовој сјенци” Позоришта “Активни састојак” из Италије. Награђени су и глумци Тилен Кожомељ за улогу Костје у представи “Замрзнуте пјесме” Градског казалишта лутака из Ријеке и Игор Видачковић за улогу Петје у комаду “Бајка о изгубљеном времену” Позоришта лутака из Мостара.

Признање за колективну игру и изузетне музичке домете припала је глумачком ансамблу представе “Лијепа зелена птица” Театра ЛАЛКА из Варшаве.

Награде су уручене вечерас на затварању фестивала у Дјечијем позоришту Републике Српске које је домаћин и организатор ове манифестације.

част награђених одиграна је представа “Бранков урнебес” Позоришта “Пуж” из Београда.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана