Gran pri Međunarodnog festivala pozorišta za djecu ide u Sankt Petersburg

A. G.
Gran pri Međunarodnog festivala pozorišta za djecu ide u Sankt Petersburg

BANjALUKA - Gran pri, nagrada za najbolju predstavu u cjelini, na 18. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjaluci pripala je komadu “Palčica” Pozorištu “Pas lutalica” iz Sankt Peterburga.

Ovoj predstavi, odnosno kompozitoru Sergeju Ušakovu, pripala je i nagrada za najbolju muziku. Glumačkom ansamblu “Palčice” žiri je dodijelio specijalnu nagradu za maestralnu animaciju lutaka.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Tamari Kučinović za predstavu “Zamrznute pjesme” Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke. Kučinovićeva je dobila i specijalne nagrade za kompletan autorski rad na predstavama “Zamrznute pjesme” i “Bajka o izgubljenom vremenu”.

Za najbolju scenografiju nagrađena je Natalija Burnos za komad “Kaštanka” Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar.

Ravnopravne glumačke nagrade pripale su Viktoriji Palfi za ulogu Vasje u predstavi “Izvini mama” Dečjeg pozorišta iz Subotice, Sari Lustig za rolu Kaštanke u komadu “Kaštanka” Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar i Đuzepeu Semaparu za ulogu čovjeka u predstavi “Priča o čovjeku i njegovoj sjenci” Pozorišta “Aktivni sastojak” iz Italije. Nagrađeni su i glumci Tilen Kožomelj za ulogu Kostje u predstavi “Zamrznute pjesme” Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke i Igor Vidačković za ulogu Petje u komadu “Bajka o izgubljenom vremenu” Pozorišta lutaka iz Mostara.

Priznanje za kolektivnu igru i izuzetne muzičke domete pripala je glumačkom ansamblu predstave “Lijepa zelena ptica” Teatra LALKA iz Varšave.

Nagrade su uručene večeras na zatvaranju festivala u Dječijem pozorištu Republike Srpske koje je domaćin i organizator ove manifestacije.

čast nagrađenih odigrana je predstava “Brankov urnebes” Pozorišta “Puž” iz Beograda.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana