ГП “Јазавац” објавио репертоар и планове за фестивал: “Заплет” у септембру на отвореној сцени

Миланка Митрић
ГП “Јазавац” објавио репертоар и планове за фестивал: “Заплет” у септембру на отвореној сцени

БАЊАЛУКА - Већ неколико седмица Градско позориште “Јазавац” на радост публике која је мјесецима жељно ишчекивала повратак театру изводи своје представе на отвореном, у оквиру програма “Љетне вечери у Јазавцу”.

Осим добро познатих и популарних представа овог градског театра, на љетној позорници постављеној у склопу дворане Обилићево, на платоу некадашње дискотеке “Мјузик хол”, биће одржан и овогодишњи фестивал “Заплет” који већ више од деценију организује “Јазавац”.

- На отвореној сцени ћемо одржати и Међународни фестивал глумца “Заплет 12” и то у септембру, а и ове године ћемо на фестивалу угостити позоришта из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине - најавили су из Градског позоришта “Јазавац”.

Како је раније за “Глас Српске” најавила глумица Драгана Марић, на овогодишњем издању “Заплета” премијерно ће бити одиграна представа “Скупштина”.

- Фестивал планирамо отворити премијером нове представе у нашој продукцији “Скупштина” а након тога покушаћемо угостити неке од најбољих позоришних остварења из региона. Радићемо и припремати фестивал под претпоставком да ће све бити у реду - казала је она тада.

Представу “Скупштина” режира Иван Плазибат, гост из Хрватске, који први пут режира у БиХ, а у комаду глуме Александар Стојковић Пикси, Наташа Иванчевић, Ања Станић, Сенад Милановић и Марко Недељковић.

У градском позоришту “Јазавац” током августа већ је одиграно неколико представа, “Пиџама за шесторо” која је играна у неколико термина, биће одиграна и вечерас од 21 час. Сутра ће у истом термину бити изведена монокомедија “Кроз српски језик са смијехом” лингвисте Милорада Телебака, а прекосутра одржан концерт Градског хора “Јазавац”.

Остатак августа биће испуњен извођењем представа на отвореном, те раније најављеним пројекцијама серије “Месо” у оквиру програма “Босоноге вечери”. Сви заинтересовани по једну епизоду “Меса” могу да погледају сваког понедјељка. До краја августа биће приказане 3. и 4. епизода серије и то 17. и 24. августа од 21 час.

- Сви програми који су до сада изведени су распродани, а на свим програмима су се поштовале препоруке о заштити од инфекције вирусом корона - дезинфекција на улазу, размак између гледалаца и ношење маски на лицу - додају из “Јазавца”.

 Програм

18. 8, 19. 8. и 21. 8. у 21 час - “Мало благо”

20. 8. и 27. 8. у 19 часова (ЈУХУ сцена) - “Пут по свијету на тротинету”

22. 8. у 21 час - Концерт ансамбла “Либертанго”

25. 8. и 26. 8. у 21 час - “До посљедњег даха”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана