GP “Jazavac” objavio repertoar i planove za festival: “Zaplet” u septembru na otvorenoj sceni

Milanka Mitrić
GP “Jazavac” objavio repertoar i planove za festival: “Zaplet” u septembru na otvorenoj sceni

BANjALUKA - Već nekoliko sedmica Gradsko pozorište “Jazavac” na radost publike koja je mjesecima željno iščekivala povratak teatru izvodi svoje predstave na otvorenom, u okviru programa “Ljetne večeri u Jazavcu”.

Osim dobro poznatih i popularnih predstava ovog gradskog teatra, na ljetnoj pozornici postavljenoj u sklopu dvorane Obilićevo, na platou nekadašnje diskoteke “Mjuzik hol”, biće održan i ovogodišnji festival “Zaplet” koji već više od deceniju organizuje “Jazavac”.

- Na otvorenoj sceni ćemo održati i Međunarodni festival glumca “Zaplet 12” i to u septembru, a i ove godine ćemo na festivalu ugostiti pozorišta iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine - najavili su iz Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Kako je ranije za “Glas Srpske” najavila glumica Dragana Marić, na ovogodišnjem izdanju “Zapleta” premijerno će biti odigrana predstava “Skupština”.

- Festival planiramo otvoriti premijerom nove predstave u našoj produkciji “Skupština” a nakon toga pokušaćemo ugostiti neke od najboljih pozorišnih ostvarenja iz regiona. Radićemo i pripremati festival pod pretpostavkom da će sve biti u redu - kazala je ona tada.

Predstavu “Skupština” režira Ivan Plazibat, gost iz Hrvatske, koji prvi put režira u BiH, a u komadu glume Aleksandar Stojković Piksi, Nataša Ivančević, Anja Stanić, Senad Milanović i Marko Nedeljković.

U gradskom pozorištu “Jazavac” tokom avgusta već je odigrano nekoliko predstava, “Pidžama za šestoro” koja je igrana u nekoliko termina, biće odigrana i večeras od 21 čas. Sutra će u istom terminu biti izvedena monokomedija “Kroz srpski jezik sa smijehom” lingviste Milorada Telebaka, a prekosutra održan koncert Gradskog hora “Jazavac”.

Ostatak avgusta biće ispunjen izvođenjem predstava na otvorenom, te ranije najavljenim projekcijama serije “Meso” u okviru programa “Bosonoge večeri”. Svi zainteresovani po jednu epizodu “Mesa” mogu da pogledaju svakog ponedjeljka. Do kraja avgusta biće prikazane 3. i 4. epizoda serije i to 17. i 24. avgusta od 21 čas.

- Svi programi koji su do sada izvedeni su rasprodani, a na svim programima su se poštovale preporuke o zaštiti od infekcije virusom korona - dezinfekcija na ulazu, razmak između gledalaca i nošenje maski na licu - dodaju iz “Jazavca”.

 Program

18. 8, 19. 8. i 21. 8. u 21 čas - “Malo blago”

20. 8. i 27. 8. u 19 časova (JUHU scena) - “Put po svijetu na trotinetu”

22. 8. u 21 čas - Koncert ansambla “Libertango”

25. 8. i 26. 8. u 21 čas - “Do posljednjeg daha”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana