Гостовања Посавца и Оташевића у Српској: Представа „Тесла” у Прњавору

Г.С.
Гостовања Посавца и Оташевића у Српској: Представа „Тесла” у Прњавору

БАЊАЛУКА - Представа “Тесла - прилагођавање анђела”, у извођењу популарних глумаца Владимира Посавца Тушека и Момчила Оташевића биће изведена у Центру за културу у Прњавору сутра (уторак) у два термина, у 11.30. и 13. 30 часова.

Комад говори о посљедњем сату живота великог научника Николе Тесле.

Радња прати догађаје који су се одиграли у посљедњим сатима живота Николе Тесле. Кроз овај поп-арт трилер испричана је прича о Николи - човјеку. Николиној души. О његовом односу са другим научницима и односу према женама, новцу, коцки и алкохолу. О Николи који се одрекао свега што је овоземаљско и што му спутава душу” стоји у најави ове представе.

Овај изванредан позоришни комаду урађен је поводом 80 година од смрти великог научника, а игра се на редовном репертоару београдских и загребачких позоришта.

-Представу ће имати прилику да виде ученици Гимназије, средње Музичке и Мјешовите школе, као и један број ученика из Основне школе. Намјера нам је да што већи број школараца у Прњавору учи о животу и раду великог научника и кроз позоришну умјетности, рекла је Дуња Пиљагић, директор Центра за културу у Прњавору.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана